Termeni și condiții

Menționăm că florile sunt produse ce cresc in mod distinct, iar lucrul acesta nu ține de influența omului asupra lor. Astfel că buchetele, aranjamentele și plantele de interior comandate de către dumneavoastră de pe site-ul nostru nu pot fi identice cu cele din poza, ci doar realizate în același mod cu aceleași soiuri de flori ca în poză.

Comanda plasată de dumneavoastră pe site-ul www.florariafigaro.ro sau prin intermediul telefonului reprezintă acceptul dumneavoastră a următorilor termeni (Floraria Figaro își rezervă dreptul de a schimba periodic termenii și condițiile fără a vă anunța în prealabil) :

  • Florarile Figaro livrează și băuturi alcoolice la cerere, astfel că este necesar ca și expeditorul și destinatarul să aibă vârsta minimă de 18 ani;
  • Toate imaginile prezentate pe site-ul florariafigaro.ro sunt proprietate a SC Figaro Flowers SRL. Preluarea și însușirea acestora fără acordul nostru în scris este ilegală si va fi sancționată ca atare.

Termenii de livrare

  Puteți alege buchetul, aranjamentul sau planta de interior dorită de dumneavoastră pentru ca mai apoi noi să o livrăm persoanei alese tot de dumneavoastră.

Serviciul de livrare se face prin intermediul curierilor proprii în condiții de maximă siguranță , pentru ca florile să ajungă în stare căt mai bună la destinație.

Serviciul de livrare a florilor este unul premium, special pentru ca dumneavoastră să surprindeți persoanele dragi în cele mai bune condiții posibile.

Se livreaza și comenzile primite in aceeași zi în care se dorește livrarea, însă se recomandă plasarea unei comenzi cu minim 24 h înainte de ziua livrării pentru a ne asigura de disponibilitatea florilor și a cadourilor alese de dumneavoastră.

Conditiile de preț

 Florile cresc în funcție de anotimp, astfel că în unele luni ale anului există posibilitatea ca prețul florilor să difere. Spre exemplu: bujorii vor avea un preț mai crescut în lunile de iarnă (când nu este sezonul lor) decât în lunile mai-iunie. Din aceasta cauza vor avea loc modificări în prețul buchetelor ce conțin aceste flori.

Disponibilitatea florilor

Iarna este anotimpul în care multă lume crede că nu se prea găsesc flori, dar există totuși o gamă variată din care putem alege. Pe langă florile specifice de iarnă găsim și o mare parte din florile de primavară: lalele, anemone, ranunculus, fressia, chamelaucium, amaryllis, ilex, anthurium, conuri si crenguțe de brad.

Primăvara  este anotimpul în care natura revine la viață. Florile din această perioadă sunt colorate și parfumate. în perioada aceasta le găsim în cea mai bună formă: anemone, lalele, zambile,  viburnum, narcise, freesia, ranunculus, mimosa, chamelaucium, liliac, bujor, genista, astilbe, matthiola, iris.

Vara este anotimpul florilor și culorilor. În acest anotimp găsim o mare varietate de flori în culori puternice si forme diverse.

Lunile iunie-august sunt presărate cu : bujor, scabiosa, hortensia, eustoma, gura leului, floarea soarelui, gladiole, allium.

Toamna culorile florilor au nuanțe calde, tonuri de ruginiu, roșu, galben și multe nuanțe de maro.Septembrie-Noiembrie sunt luni în care: crizantema, dalia, hortensia, anemona, hypericum și frunzele de toamnă colorează și înfrumusețează casele celor care le primesc.

Din fericire există o multitudine de flori care se găsesc tot timpul anului, și anume : trandafir, minitrandafirul ramificat, crizantema, alstroemeria, gerbera/germini, garoafe, eustoma, crin, gypsophila, freesia, bouvardia.

Politica de retur/schimb

În cazul în care există nemulțumiri cu privire la florile primite, modul de efectuare al livrării șamd., există câteva variante pentru ameliorarea situației create. Banii vor fi restituiți in următoarea situație: livrarea se face într-o altă zi decât cea menționată de client, comanda se anulează doar de către client. Nu se vor restitui banii înapoi în cazul în care destinatarul refuză primirea florilor. În cazul în care florile nu au fost livrate corespunzator, au ajuns într-o stare proastă la destinatar și alte cauze ce țin strict de Floraria Figaro, se vor oferi vouchere în suma achitată de către client sau se vor restitui banii.

Clientul se poate răzgândi in legatură cu o comandă deja achitată cu minimum 24 de ore înainte de efectuarea livrării, în caz contrar clientul primește un voucher în valoarea sumei plătite pentru efectuarea unei alte livrari, într-o altă dată, către un alt destinatar.

În situațiile în care nu există pe stoc florile dorite de către client, acesta va fi anunțat prin orice mijloc de comunicare pus la dispoziție de acesta. Se va încerca înlocuirea lor cu alte flori în cromatică asemănătoare și la un preț egal sau mai mare cu cel al florii înlocuite. Dacă clientul nu răspunde sesizărilor noastre în timp util efectuării livrării se va considera că acesta este de acord și se vor efectua înlocuirile aferente.

Reclamațiile se pot face doar de client, nu și de cel care primește florile.

Politica datelor furnizate

Va rugăm insistent să completați cu date de contact veridice și coerente, pentru ca livrarea să fie efectuată în condiții cât mai bune. Incorectitudinea datelor de contact înlesnește procesul de livrare, astfel ca exista riscul să apară întârzieri. Clientul va fi anunțat în prelabil prin mijloacele de contact puse la dispoziție de către acesta.

Modalitatea de sesizare a Autorității Teritoriale pentru Protecția
Consumatorului
 
În cazul în care nu reuşim să rezolvăm pe cale amiabilă o problemă, vă sfătuim să apelaţi departamentul specializat al Protecţiei Consumatorului:
 
Serviciul Produse si Servicii Alimentare si Nealimentare: 021.307.67.79
 
 

Shopping Cart